Bouwstraat 3, 7483 PE Haaksbergen parkmanager@stepelo.nl

Camerabeveiliging

Vanaf 2007 is het camerabeveiligingssysteem op Stepelo operationeel. In totaal 5 camera’s zijn bij de ingangen en op andere plekken op beveiligde masten geplaatst en houden Stepelo permanent in de gaten. De camera’s staan in verbinding met een server op het terrein en vandaar in verbinding met de meldkamer van SMC.
Het camerasysteem heeft ervoor gezorgd dat er weinig wordt ingebroken en vernield op het terrein.

Bedrijven die aangesloten zijn op de meldkamer van SMC kunnen optimaal gebruikmaken van de camera’s. Bij een alarmmelding zal de centralist inzoomen op het bedrijf en verdachte situaties van dichtbij bekijken.
De aanschaf van het camerasysteem is tot standgekomen met subsidie van de provincie Overijssel, de gemeente Haaksbergen en de bedrijvenvereniging Stepelo.
Omdat alle bedrijven profiteren van dit virtuele hekwerk moeten alle bedrijven meebetalen aan de kosten van beheer en onderhoud van het systeem.
In geval van een calamiteit kan de politie gebruik maken van de beelden.
Er zijn ook extra voordelen voor de deelnemers. Zij krijgen kortingen op hun bedrijfsschade verzekeringen bij Interpolis en op alarmopvolging en beveiligingsdiensten van AVDD beveiliging

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 maart 2017

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *