Bouwstraat 3, 7483 PE Haaksbergen parkmanager@stepelo.nl

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Het Nederlandse bedrijfsleven lijdt jaarlijks veel schade als gevolg van criminaliteit, onveiligheid, etc. Om hier iets aan te doen heeft het ministerie van Justitie het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontwikkeld; dit is een gestructureerde manier van lokale samenwerking om veiligheid te vergroten.

Ondernemers kunnen het KVO certificaat krijgen als ze samen met de gemeente, politie en brandweer maatregelen (denk aan: inbraak-, overval -en brandbeveiliging etc.) hebben getroffen om de veiligheid op hun bedrijventerrein structureel op een hoger plan te brengen. De bedrijfsschade neemt hierdoor af en het imago van het bedrijventerrein wordt verbeterd. Daar heeft niet alleen de ondernemer maar ook de gemeente baat bij. Bovendien maakt het KVO de aanpak van criminaliteit en (brand)veiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever.

Interessant voordeel voor de ondernemer is dat meerdere verzekeringsmaatschappijen korting op de risicopremie verlenen als het bedrijf zich op een KVO gecertificeerd bedrijventerrein bevindt! Bij Interpolis hebben wij hiervoor een exclusieve overeenkomst afgesloten.

Ons bedrijventerrein draagt het keurmerk sinds 2009.

Het KVO kent een aantal centrale uitgangspunten:

  • Veel aandacht voor preventie, onder het motto voorkomen is beter dan genezen, door regelmatig een dag- en avondschouw uit te voeren. Risicofactoren worden zo in kaart gebracht. Dit wordt teruggekoppeld aan de desbetreffende bedrijven zodat zij adequaat actie kunnen nemen.
  • Het KVO zorgt voor de continu├»teit van de aanpak, de kwaliteit van de veiligheid wordt structureel op een hoog niveau gehouden.

 

Ons KVO certificaat is per 1-4-2021 opnieuw verlengd voor 3 jaar tot 1-4-2024.

Certificaat KVO 2021-2024

Nieuwsbrief KVO Borggreve20191

Oproep bedrijven Oefening KVO

AED’s op Stepelo de Greune per mei 2022.

Politie aangifte doen 2019

Brandweertips